Nederland op zijn mooist

In deze cursus besteden we aandacht aan bekende, maar ook vergeten Nederlandse schilders, die gemeen hebben dat ze binnen de grenzen van het huidige Nederland gewerkt hebben. In acht lezingen passeren alle grote namen de revue, maar is er ook plaats voor verrassingen en ontdekkingen.Hun werken hebben mede bepaald hoe wij ons land zien. We zijn niet alleen 'Het land van Rembrandt'  want ook Vermeer, van Gogh, Mondriaan en vele minder bekende kunstenaars hebben bijgedragen aan onze nationale identiteit. 

 

Dat betekent aandacht voor zes eeuwen Nederlandse kunstgeschiedenis in kleurige beelden met aandacht voor het detail. Dat is 600 jaar van kleur en traditie, vernieuwing en lef. Van verf en canvas, brons en marmer. Zes eeuwen van portretten, landschappen, ijspret, interieurs en zeegezichten, zes eeuwen van dat typerende Hollandse licht. 

 

Uiteraard bespreken we de kunsthistorische aspecten van ieder werk. Maar ook weetjes en anekdotes over de tijd, de geportretteerde, de schilder en de omstandigheden waarin het werk tot stand kwam, komen aan bod. Kortom een cursus voor iedereen die in Nederland en Nederlandse kunst geïnteresseerd is. 

Informatie

Docent:    Monique Linders

 

Locatie:    't Paradies, Munsterstraat                         61, Roermond

 

Lestijd:     13.30-15.30 uur

 

Duur:        8 lessen

 

Prijs:         € 160,00

                     Dit is inclusief een digitale                       syllabus. Een gedrukte                                 versie is voor € 10,00                                     verkrijgbaar.

Data

Oktober: 9, 16, 23, 30

 

November: 6, 13, 27

 

December: 4

 

Op 30 oktober is de lezing niet  

in 't Paradies, maar in het Ondernemersplein, 

Steegstraat 5, Roermond

 

 

 

 

Inschrijven

Heeft u belangstelling? Dan kunt u hier intekenen.