De Toorop Dynastie

Het hoofddoel van onze reis is het Stedelijk Museum Alkmaar. Daar bekijken we o.a. 'De Toorop Dynastie', een tentoonstelling over drie generaties van de familie Toorop. Jan Toorop was een kunstenaar die rond 1900 vele vernieuwingsbewegingen in zijn kunst verwerkte. Daarmee introduceerde hij de moderne kunst in Nederland. Tegen de tijd dat zijn dochter Charley besloot om zich als kunstenares te ontwikkelen, stond de reputatie van haar vader als een huis. Ondanks het feit dat zij vroeg profiteerde van de vakkennis en het netwerk van haar vader, sloeg Charley bewust een andere weg. Dat gold later ook voor haar zoon Edgar Fernhout. Hoe verschillend de oeuvres van de drie generaties Toorop ook zijn, toch hebben ze duidelijk invloed gehad op elkaar. In deze tentoonstelling wordt nader ingegaan op de onderlinge relaties tussen de drie kunstenaarsgeneraties, waarbij Charley centraal staat.

 

Met zijn prachtige centrum vol monumenten, grachten, hofjes, winkels en musea heeft Alkmaar alles in zich om een geschikt reisdoel voor Kunstzin te zijn. Uiteraard maken wij een wandeling door deze mooie binnenstad en nemen we ook de tijd om te genieten van een kop koffie en een gebakje. 

 

Aan de rand van het historische centrum verblijven wij (met een kleine groep) in het aan de Geestersingel gelegen vier sterren Amrâth Hotel Alkmaar. De kamers zijn klassiek ingericht en voorzien van hedendaagse moderne faciliteiten. U kunt gratis gebruik maken van Wi-Fi (WLAN) en de koffie- en theefaciliteiten op de kamer. Uiteraard is het ‘Le Good Morning Amrâth’ ontbijtbuffet bij de prijs inbegrepen. 

 

Let op! Het maximum aantal deelnemers bedraagt 18.

 

Informatie

Datum:             13 en 14 december 2019

 

Begeleiding: Monique Linders

 

Tijd vertrek:   9.30 uur

 

Locatie:             NS station, Venlo

 

                                                            

 

Prijs:                    € 195,00

                                     

                                Hierbij is inbegrepen:

                                - vervoer per trein naar Alkmaar                                                          - vervoer bagage naar hotel

                                - syllabus met kunsthistorische informatie

                                - overnachting in **** Amrâth Hotel

                                - uitgebreid ontbijtbuffet                                                                          - stadswandeling  met een lokale gids                                            - rondleiding door 'De Toorop Dynastie'                                        - koffie met gebak

                                - na afloop een digitaal fotoverslag                                                 

 

Toeslag eenpersoonskamer: € 42,50

 

Indien u geen Museumkaart bedraagt de  toeslag                  € 12,00.

 

 

Inschrijven

Wilt u mee naar Alkmaar? Dan kunt u hier inschrijven.