Caravaggio

Rome was het centrum van de wereld in het begin van de Gouden Eeuw. Jonge schilders uit heel Europa trokken naar de Eeuwige Stad, waar Caravaggio voor een revolutie had gezorgd. Een nieuw realisme in de schilderkunst, ongekend drama, het grote gebaar en een mysterie van licht. Dat moest je met eigen ogen zien.

 

'Utrecht, Caravaggio en Europa' brengt het Rome van 1600-1630 naar Utrecht. Met prachtige meesterwerken laat de tentoonstelling voor het eerst de Utrechtse caravaggisten naast hun Europese collega’s zien. De tentoonstelling bevat ruim zestig bruiklenen, afkomstig uit museale en privécollecties in Europa en de VS, waaronder de Vaticaanse musea, het Louvre, de Galleria degli Uffizi, The National Gallery of Art in Londen en The National Gallery of Art in Washington, maar ook uit kerken in Rome.

 

Een heel bijzondere bruikleen is het werk 'De graflegging' van Caravaggio. Bij hoge uitzondering heeft het Vaticaan toegezegd dit topstuk in bruikleen te geven. Het is voor het eerst dat het monumentale altaarstuk van ruim 3 bij 2 meter in Nederland te zien is. Het werk is vanaf 16 december gedurende slechts vier weken te bewonderen. Van Caravaggio is naast zijn 'Graflegging' ook zijn 'Mediterende Hieronymus' uit het Monesterio de Montserrat te zien. Ook dit schilderij was nog niet eerder in Nederland.

 

 

Praktische informatie

 

Datum: dinsdag 8 januari

Vertrek: 9.00 uur vanaf de parkeerplaats Trefcenter, Venlo

Kosten: € 66,00 met Museumkaart. Heeft u geen Museumkaart dan betaalt u een toeslag van € 13,50.

 

Hierbij inbegrepen zijn:

-de busreis

-kunsthistorische inleiding in de bus door Monique Linders

-schriftelijke informatie over Caravaggio en de Caravaggisten

-koffie/thee met gebak

-toegang tot het museum

-rondleiding door museumgids

-mogelijkheid de tentoonstelling middels een audioguide op eigen gelegenheid te bekijken

 

 

Wilt u mee naar Utrecht? Dan kunt u hier inschrijven.

 

Wegens de te verwachten drukte moet Kunstzin vóór 3 december de toegangskaarten reserveren.

U dient zich dus voor deze datum op te geven.