Ferdinand Hodler

Ferdinand Hodler (1853-1918) is de meest succesvolle Zwitserse kunstenaars van de vroege twintigste eeuw. Naast de Noor Edvard Munch en de Oostenrijker Gustav Klimt wordt hij gezien als een van de belangrijkste vertegenwoordiger van symboliek en art nouveau.

 

Zijn voorliefde voor het ornament, zijn formele herhalingen, sterke contourlijnen en karakteristieke palet waren nieuw en origineel. Met name zijn indrukwekkende monumentale werken met hun nadruk op grote matte kleurvakken en heldere omtrek werden, vooral in Duitsland, enthousiast ontvangen.

 

Met meer dan honderd schilderijen en talrijke tekeningen is Hodler na 20 jaar weer uitgebreid te zien in Duitsland. Uiteraard wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan zijn carrière (opleiding, reizen in het buitenland, deelname aan wedstrijden, schandalen en tentoonstellingen). Deze tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met het Kunstmuseum Bern

Begeleider, datum, tijd

Begeleider: Monique Linders

 

Datum:  31 oktober

 

Vertrek: 9.00 uur in Venray

                      9.30 uur in Venlo

Opstapplaatsen

Venray: parkeerplaats hotel Asteria 

 

Venlo: parkeerplaats Trefcenter

Kosten

€ 65,00 per persoon.

 

Inbegrepen zijn het vervoer, toegang tot de expositie, rondleiding op de tentoonstelling door een professionele gids en kunsthistorische informatie.

 

Wilt u inschrijven? Klik hier.