Gabriele Münter

Gabriele Münter speelde een vooraanstaande rol in het Duitse expressionisme en de kunstenaarsgroep Der Blaue Reiter, die opgericht werd in haar huis in Murnau. Daarnaast was zij lange tijd partner van Wassily Kandinsky. Deze expositie laat goed zien hoe belangrijk en onafhankelijk Gabriele Münter als schilder was.

 

In deze tentoonstelling worden meer dan 120 werken aan het publiek gepresenteerd. Münter was een van de weinige succesvolle vrouwen van het artistieke modernisme. Haar bekendste schilderijen zijn onder andere portretten van Marianne van Werefkin en Kandinsky en landschappen rondom haar huis in Murnau. De landschappen van Münter zijn bijzonder in hun gebruik van kleuren. Kleur wordt toegepast om gevoelens op te roepen: schilderachtig, uitnodigend en fantasierijk. In het landschap van Münter presenteert ze het dorp en het platteland als manifestaties van het menselijk leven.

 

Daarnaast bezoeken wij in de namiddag de Groß Sankt Martin, een van de mooiste romaanse kerken van Keulen. De drie-schepige basiliek met zijn klaverbladvormige oostelijk koor en vierkante vieringtoren met vier hoektorentjes is een van de markantste gebouwen in het Keulse stadspanorama aan de linker Rijnoever .

Praktische informatie

 

Datum: dinsdag 11 december

Vertrek: 9.00 uur vanaf de parkeerplaats Trefcenter, Venlo

Kosten: € 69,00

 

Hierbij inbegrepen zijn:

-de busreis

-kunsthistorische inleiding in de bus door Monique Linders

-schriftelijke informatie over Gabriele Münter en de Groß Sankt Martin

-koffie/thee met gebak

-toegang tot het museum

-rondleiding door museumgids

-bezoek aan de prachtige romaanse Groß St. Martin o.l.v. Monique Linders

 

Wilt u mee naar Keulen? Dan kunt u hier inschrijven.