De Sint-Maartensvogel leren kennen

Wil jij de kleurige Sint-Maartensvogel leren kennen?

 

Op 11 november vieren wij het Sint Maarten feest ‘Sinter Mêrte’. We lopen met lichtjes en ontsteken het Sint-Maartensvuur. We zingen samen uit volle borst het prachtige lied: Sinter Mertens veugelke.

 

Het beroemde verhaal van de mantel ken je denk ik wel. Maar hoe zit het nou met die vogels? Weet jij het? Samen met kunsthistorica Monique Linders ga je naar prachtige kunstwerken kijken en weet jij straks het antwoord op deze vraag.

Deze les wordt gegeven in samenwerking met het Limburgs Museum en de MuseumJeugduniversiteit.

 

Wat is de MuseumJeugdUniversiteit?

 

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen. Bij de eerste lezing krijg je een collegekaart, die telkens afgestempeld wordt. Wie bij voldoende colleges is geweest, krijgt aan het einde een diploma.

 

Voor meer informatie en inschrijven ga je naar de website van het Limburgs Museum: https://www.limburgsmuseum.nl