Lezing Fernand Léger

Léger's vroegste werken waren beïnvloed door het impressionisme. De overzichtstentoonstelling van Paul Cézanne in de Salon d'Automne in 1907 en zijn contact met het vroege Kubisme van Pablo Picasso en Georges Braque hadden een grote invloed op de ontwikkeling van zijn persoonlijke stijl. Van 1911 tot 1914 werd Léger's werk steeds meer abstract, en begon hij zijn kleur te beperken tot zwart en wit.

 

Léger diende van 1914 tot 1917 in het leger. Zijn periode, waarin figuren en objecten worden gekenmerkt door buisvormige mechanische vormen, begon in 1917. Tijdens de vroege jaren twintig werkte hij samen met schrijvers, cineasten en choreografen en ontwierp decors en kleding. In 1924 voltooide hij zijn eerste film. Tot aan zijn dood was Léger actief met o.a. boekillustraties, monumentale figuur- en muurschilderingen, glas-in-lood ramen, mozaïeken, keramische beelden en het ontwerpen van kostuums.

 

Als eerste schilder maakte hij gewone gebruiksvoorwerpen en de mechanisering van de samenleving tot onderwerpen van zijn kunst. Daarom wordt Léger als een belangrijk voorloper van Pop Art beschouwd. Gaat u op 10 april mee op excursie naar Brussel?

Docent, locatie, tijd

Docent: Monique Linders

 

Locatie: Limburgs Museum, Venlo

 

Tijd: 13.30-15.30 uur

Datum

Donderdag 29 maart

Kosten

€ 18,00 per persoon

 

 

 

Wilt u inschrijven? Klik dan hier.