Docenten

Drs. Monique Linders studeerde kunstgeschiedenis en archeologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en het N.I.K.I. te Florence. Na haar doctoraal kunstgeschiedenis heeft zij haar onderwijsbevoegdheid geschiedenis behaald. Vanaf 1989 organiseert zij lezingen, studiedagen, dagexcursies en reizen. In 2011 richtte zij haar eigen onderneming 'Kunstzin' op. Monique is een enthousiast en kundig verteller met oog voor detail en liefde voor haar vak.

Sander van Daal werkte na zijn studie kunstgeschiedenis met specialisatie bouwkunst, enkele jaren bij een architectuurcentrum. Daarna is hij op projectbasis als auteur en redacteur betrokken bij verschillende publicaties en verzorgt hij lezingen over kunst- en architectuurhistorische onderwerpen. Ook geeft hij rondleidingen en werkt hij mee aan de inrichting van tentoonstellingen. (Bekijk ook zijn website www.historischearchitectuur.nl)

Roland Gieles studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Hij specialiseerde zich in de Italiaanse kunst van de late middeleeuwen en renaissance. Hiervoor heeft hij onderzoek verricht in Florence. Zijn afstudeerscriptie ging over de Duitse schilder en verzamelaar Johann Anton Ramboux en de manier waarop zijn verzameling Italiaanse kunst in Nederlandse musea terecht is gekomen. Roland heeft een eigen bedrijf dat cursussen en lezingen organiseert. (Zie hiervoor zijn website www.rolandgieles.nl)

Laura Stoop (Zutphen, 1979) is kunstfilosoof. Aan de Radboud Universiteit Nijmegen behaalde zij haar diploma Algemene Cultuurwetenschappen. Zij geeft lezingen en cursussen op het gebied van kunst, cultuur en filosofie. Zij publiceerde onder meer in Fotografisch geheugen en Zeemagazijn, tijdschrift van het Scheepvaartmuseum Amsterdam. Laura is gespecialiseerd in het 'sublieme in de kunsten.

Contactgegevens

 

Adres: Waterloostraat 86, 5935 CJ Steyl   /   Telefoon: 077-7506828 of 06-81573296  /  Mail: kunstzin@gmail.com

Bankrekening: NL89 KNAB 0255 4442 14   /   BTW-identificatienummer: NL001763831B32

Algemene Voorwaarden

 

Voor de Algemene Voorwaarden  van Kunstzin klik hier