Docenten

Drs. Monique Linders studeerde kunstgeschiedenis en archeologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en het N.I.K.I. te Florence. Na haar doctoraal kunstgeschiedenis heeft zij haar onderwijsbevoegdheid geschiedenis behaald. Vanaf 1989 organiseert zij lezingen, studiedagen, dagexcursies en reizen. In 2011 richtte zij haar eigen onderneming 'Kunstzin' op. Monique is een enthousiast en kundig verteller met oog voor detail en liefde voor haar vak.

Sander van Daal werkte na zijn studie kunstgeschiedenis met specialisatie bouwkunst, enkele jaren bij een architectuurcentrum. Daarna is hij op projectbasis als auteur en redacteur betrokken bij verschillende publicaties en verzorgt hij lezingen over kunst- en architectuurhistorische onderwerpen. Ook geeft hij rondleidingen en werkt hij mee aan de inrichting van tentoonstellingen. (Bekijk ook zijn website www.historischearchitectuur.nl)

Roland Gieles studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Hij specialiseerde zich in de Italiaanse kunst van de late middeleeuwen en renaissance. Hiervoor heeft hij onderzoek verricht in Florence. Zijn afstudeerscriptie ging over de Duitse schilder en verzamelaar Johann Anton Ramboux en de manier waarop zijn verzameling Italiaanse kunst in Nederlandse musea terecht is gekomen. Roland heeft een eigen bedrijf dat cursussen en lezingen organiseert. (Zie hiervoor zijn website www.rolandgieles.nl)

Laura Stoop (Zutphen, 1979) is kunstfilosoof en docent aan de Universiteit Leiden. Zij behaalde haar diploma Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Binnen het vakgebied van kunst, cultuur en filosofie verzorgt zij vanuit haar bedrijf Laura Stoop Kunst en Filosofie lezingen en cursussen. Ook adviseert zij kunstenaars en is zij actief als auteur. Recent verscheen van haar hand het essay Oneindig en woest. Het sublieme en het schone in de foto’s van Dolph Kessler in het fotoboek The Wave - crossing the Atlantic van Dolph Kessler (Mauritsheech Publishers, 2017).

Contactgegevens

 

Adres: Waterloostraat 86, 5935 CJ Steyl   /   Telefoon: 077-7506828 of 06-81573296  /  Mail: kunstzin@gmail.com

Bankrekening: NL89 KNAB 0255 4442 14   /   BTW-nummer: NL150445799B02

Algemene Voorwaarden

 

Voor de Algemene Voorwaarden  van Kunstzin klik hier