Zondagswandeling Breda

 

Tijdens onze wandeling door Breda kom je langs de mooiste bezienswaardigheden en attracties, zoals het historische Begijnhof, het Kasteel van Breda, het Spanjaardsgat, de huizen van leden van de Hofhuishouding, middeleeuwse vis- en vleeshallen, veel kunstwerken en voormalige kloosters, kapellen en kazernes. En natuurlijk de Grote kerk. Niet alleen de imposante architectuur van de buitenkant, maar ook de monumenten in de kerk en de gewelf- en muurschilderingen maken de ze kerk tot het belangrijkste monument van Breda. Heel bijzonder is de Prinsenkapel met zijn met bladgoud beklede plafond. Hier zijn de voorvaderen van ons Koninklijk Huis begraven.

 

Breda is dus een stad met veel aspecten. Oranjestad, garnizoensstad, bisschopsstad. Met al deze aspecten maakt u kennis op onze zondagswandeling, ook deze keer weer van commentaar voorzien door Monique Linders.

 

 

Informatie

 

Datum:  zondag 6 juni

 

Op dit moment is nog onduidelijk hoe in 2021 de situatie rondom het Covid 19 virus zich ontwikkelt. Daarom kan het programma nog niet worden ingevuld. Zodra dit mogelijk is wordt u hierover meteen geïnformeerd.

 

Inschrijven

 

Gaat u ook mee naar Breda? Klik dan hier.