Zondagswandeling Zaltbommel

'Ik ging naar Bommel om de brug te zien’, dichtte Martinus Nijhoff (1894-1953) in zijn gedicht ‘De moeder de vrouw’. Toch is er nog zoveel meer te bezichtigen in de kleine Gelderse stad Zaltbommel. Het oude Waalstadje kent een lange en rijke geschiedenis en dat verleden is nog goed te beleven in de historische binnenstad.

 

De stad kent een aantal architectonische hoogtepunten, zoals de gotische Sint Maartenskerk met zijn bekende toren en het 16e-eeuwse Maarten van Rossemhuis, een van de vroegste Renaissance gebouwen van Nederland. Zaltbommel speelde een belangrijke rol tijdens de Tachtigjarige oorlog en heeft uitgebreide vestingwerken. In de 19e eeuw zijn de vestingwallen en bolwerken heringericht tot een uniek wandelpark in de Engelse landschapsstijl.

 

Hoewel Zaltbommel in de 19e eeuw een stil provinciestadje was, trok het toch enkele beroemdheden aan. Franz Liszt, Karl Marx en Édouard Manet bezochten de stad en de laatstgenoemde trouwde zelfs in de Sint Maartenskerk. En dan hebben we het nog niet gehad over de uit Zaltbommel afkomstige gebroeders Philips en de bekende Nederlandse illustratrice Fiep Westendorp. 

 

En wie kan u beter rondleiden dan de geboren Zaltbommelaar Ronald Gieles, kunsthistoricus en conservator van Museum Stadskasteel Zaltbommel?

 

 

Informatie

 

Datum: zondag 27 september

 

Maximum aantal deelnemers: 13

 

Het maximum aantal deelnemers is bereikt. U kunt zich aanmelden, maar wordt dan op de wachtlijst geplaatst.

 

Prijs: € 89,00

 

Hierbij inbegrepen is:

  • vervoer per trein (vertrek 9.33 uur) vanaf station Venlo
  • na aankomst koffie met gebak
  • een stadswandeling van circa twee uur
  • een luxe picknick in de museumtuin van het Stadskasteel

 

 

 

Inschrijven

 

Gaat u mee naar Zaltbommel? Dan kunt u hier intekenen.