Zondagswandeling Zaltbommel

'Ik ging naar Bommel om de brug te zien' dichtte Martinus Nijhoff in zijn gedicht 'De moeder de vrouw'. Toch is er nog zoveel meer te bezichtigen het oude Waalstadje. Het roemrijke verleden, de vele  monumenten, de Waalkade en de vestingwerken maken van dit stadje  de uitverkoren plaats voor een heerlijke zondagswandeling. 

 

Eén van de blikvangers van deze stad is de Sint Maartenskerk. Kerk en toren zijn grotendeels gebouwd in de 15e eeuw. Het stadje speelde een belangrijke rol tijdens de Tachtigjarige oorlog en heeft daarom uitgebreide vestingwerken. Later zijn de vestingwallen en bolwerken heringericht tot een uniek wandelpark in de Engelse landschapsstijl.

 

Hoewel Zaltbommel in de 19e eeuw een stil provinciestadje was, kreeg het toch bezoek van enkele beroemdheden. Frans Liszt, Karl Marx en Édouard Manet bezochten de stad en de laatstgenoemde trouwde zelfs in de Sint Maartenskerk. En ook de gebroeders Philips en de bekende illustratrice Fiep Westendorp kwamen uit Zaltbommel. 

 

En wie kan u hier beter rondleiden dan de geboren Zaltbommelaar Roland Gieles, kunsthistoricus en conservator van Museum Stadskasteel Zaltbommel?

 

 

Informatie

 

 

Datum                                                         zondag 24 april

 

Begeleiding                                              Jos Frusch

 

Aantal deelnemers                             maximaal 13

 

Prijs                                                                € 89,00

 

Hierbij inbegrepen is:

  • vervoer per trein vanaf station Venlo
  • na aankomst koffie met gebak
  • een stadswandeling van circa twee uur met een stadsgids
  • een luxe picknick in de tuin van het stadkasteel 

 

 

Inschrijven

 

 

Wilt u ook door Roland Gieles rondgeleid worden?

 

Dan kunt u hier intekenen.